19 juli 1902: Schuttersfeest op Boshoven

Schutterij St. Oda Boshoven - GAW Beedldbank A3375

Kanton Weert meldt op 19 juli 1902 dat door schutterij ‘St.-Oda Boshoven’ voor de schutterijen die verenigd zijn in de ‘Kantonale schutterijbond Eendracht Maakt Macht Weert en omstreken’  (EMM), een schuttersfeest wordt gehouden.

Het feest begint 20 juli met een vergadering om 13.30 uur bij Ant. Malland. Tijdens de schietwedstrijden op de bőlkes zijn er mooie prijzen te winnen. Zo ontvangt de winnende schutterij een massief zilveren medaille. De schutter met de meest behaalde punten krijgt een verguld zilveren ereteken. Verder zijn er geldprijzen, variërend van één tot vier gulden. De prijsuitreiking vindt plaats bij weduwe Vaschen.

In 2001 valt aan schutterij St.-Oda de eer te beurt het Oud Limburgs Schuttersfeest te mogen organiseren nadat het zestal in 2000 ‘D’n Um’ heeft gewonnen.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOp stap met Iris, aflevering 26
Volgend artikel20 juli 1879: IJzeren monster