18 juli 1992: Parkeren tot aan de deur

GAW RO.1045

De ondernemers aan de Maaspoort zijn niet gelukkig met de plannen van de gemeente, zo vertellen zij aan de redacteur van weekblad Op de Keper in de editie van 18 juli 1992.

De Samenwerkende Ondernemers Maaspoort (SOM) maakt bezwaar tegen de voorstellen in het nieuwe bestemmingsplan binnenstad. De Maaspoort behoort niet tot het winkelgebied zoals de gemeente in het plan voor ogen staat.

Uit een eigen onderzoek onder het winkelend publiek blijkt dat de bezoekers zeer tevreden zijn. Ook blijkt dat slechts zeven procent van de bezoekers uit de directe omgeving van de Maaspoort komt.

Als groot voordeel wordt het gemakkelijk parkeren tot bij de voordeur genoemd. En dat kan dan nauwelijks in bijvoorbeeld de Stationsstraat.
Verder wijst de SOM op het zeer gevarieerde winkelaanbod zowel in de food- als non-foodsector.

De SOM wil dan ook een versterking van het winkelaanbod, of tenminste geen belemmeringen voor bedrijven om zich aan de Maaspoort te vestigen. Vooral voor startende ondernemers is de straat zeer aantrekkelijk. Zijn de huurprijzen voor een winkelpand tot rond de 600 gulden per vierkante meter per jaar, aan de Maaspoort kan een bedrijf al voor 200 gulden per vierkante meter per jaar een ruimte huren.

De Samenwerkende Ondernemers Maaspoort vindt het wel noodzakelijk dat de realisering van winkeloppervlakte aan de Roermondseweg, de periferie van de stad, wordt tegengegaan.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelStart-up Black Bear Carbon uit Nederweert nog in de race voor 500.000 euro
Volgend artikelOp stap met Iris, aflevering 26