17 juli 1981: Feest in Tungelroy

Vaandel fanfare en drumband St. Jan Tungelroy

Op vrijdag 17 juli 1981 barsten in en om de feesttent aan de Kemperveldweg in Tungelroy weer de driedaagse ‘Zomerfeesten St.-Jan’ los. De fanfare en drumband St.-Jan van het kerkdorp organiseert het feest voor de eerste keer in 1976. Inmiddels heeft het een vaste plaats binnen de activiteiten in Tungelroy verworven. Voor veel inwoners is het een mooie start van de zomervakantie.

Het feest begint op die vrijdag al om 13.30 uur met een bijeenkomst voor de bejaarden. Er zijn optredens van onder meer de bejaardenvolksdansgroep uit Leveroy, de volksdansgroep uit Stramproy en van de bejaardenzangvereniging ‘Altijd Jong ‘ uit Weert.
Klap op de vuurpijl is het optreden van de bekende Limburgse troubadour Frits Rademacher uit Sittard.

Op zaterdagmiddag is er een grote vlooienmarkt. De zestien leden van ‘Copperband Moorland’ verzorgen ’s avonds een concert.
Zondag vanaf 11.00 uur begint het Frühshoppen, een muzikaal feest dat tot 17.00 uur duurt.

Voor het juiste frühshopgevoel zorgt het orkest ‘Die Lustige Egerländer Musikanten’ uit het Duitse Niederkruchten.  Ter verhoging van de feestvreugde zijn er ook optredens van blaaskapellen uit Stramproy, Ell en uiteraard Tungelroy. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. De netto-opbrengst van de feesten zijn bestemd voor de aankoop van nieuwe muziekinstrumenten voor fanfare en drumband St.-Jan.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel16 juli 1971: Ereburger Harrie Persoon
Volgend artikelDodelijk ongeval op Lozerweg in Weert