Fusieplannen Laurentius Roermond en VieCuri Venlo

De directies van de ziekenhuizen nemen volgend jaar een definitief besluit.

ROERMOND/VENLO – Nadat de twee ziekenhuisorganisaties twee jaar geleden al besloten nauwer samen te werken, gaan ze nu nog een stap verder. Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en VieCuri Medisch Centrum met locaties in Venlo en Venray willen fuseren.

Dat meldt Dagblad De Limburger. Er is inmiddels een onderzoek gestart. De directies van de ziekenhuizen nemen volgend jaar een definitief besluit.

Financiën
Doordat de zorgkosten landelijk stijgen en de inkomsten van ziekenhuizen dalen, wordt het steeds moeilijker te investeren in personeel, moderne technieken en apparatuur. Door een fusie heb je meer ruimte in de begroting om te investeren.

Drie locaties Noord- en Midden-Limburg
De directies van de twee ziekenhuizen geven aan dat de ingrepen en behandelingen verdeeld worden over de drie locaties in Noord- en Midden-Limburg. Dat kan voor patiënten wel betekenen dat zij verder moeten rijden, al blijft de zorg voor de regio behouden.

De twee ziekenhuizen zeggen nadrukkelijk wel te willen gaan voor ziekenhuiszorg op drie locaties: Roermond, Venlo én Venray.

 

Vorig artikelKDS Stansvormen overhandigt cheque aan Franciscus Hospice
Volgend artikelKDS Stansvormen overhandigt cheque aan Franciscus Hospice