Inzendingen gezocht voor filmwedstrijd Tijdsbeeld

LIMBURG – Op 26 november wordt tijdens Filmfestival Tijdsbeeld voor het eerst de Servaas Huysprijs uitgereikt aan de ‘meest betekenisvolle filmproductie van Limburg’. Amateurfilmers mogen tot 30 september hun productie inzenden. De belangrijkste voorwaarde is dat de film een tijdsbeeld geeft van Limburg nu of van de provincie in het verleden. De prijs bestaat onder andere uit professionele coaching door CineSud bij het maken van een nieuwe film.

Een selectie van inzendingen wordt vertoond in Filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo tijdens de derde editie van Filmfestival Tijdsbeeld, een initiatief van het Limburgs Museum en het Huis voor de Kunsten Limburg. Aansluitend worden de winnaars van de publieksprijs en de Servaas Huysprijs bekendgemaakt. Die laatste prijs is vernoemd naar de in november 2016 overleden politicus, de eerste voorzitter van het Limburgs Film en Video Archief.

Deelnemers kunnen reeds gemaakte films van maximaal 5 jaar oud, fictie of non-fictie, insturen naar het Huis voor de Kunsten Limburg via [email protected]. Wie nog aan de slag wil met een nieuwe film kan gebruik maken van gratis coaching en advies van CineLOVA, het platform voor non-professionele filmers in Limburg. Vraag hulp via [email protected], bijvoorbeeld voor het zoeken naar een crew of het uitwerken van een idee.

Ook kan gebruik worden gemaakt van historisch filmmateriaal uit de collectie van het Limburgs Museum. Die bevat beelden uit de periode van 1911 tot nu, van professionele makers en amateurcineasten. Meer informatie via Frank Holthuizen, 077 352 21 12 of [email protected].

De winnaar van de Servaas Huysprijs krijgt een coachingstraject van CineSud: het productieproces van een nieuwe film wordt begeleid door professionals. Bovendien wordt de prijswinnende film vertoond op het Limburg Film Festival van 12 tot en met 14 januari 2018 in Venlo. De winnaar van de publieksprijs mag deelnemen aan vier CineMasters (gesprekken met Nederlandse filmprofessionals) van CineSud.

Kijk voor meer informatie over Filmfestival Tijdsbeeld op www.hklimburg.nl/tijdsbeeld.

Vorig artikelSteun Paardensportvereniging Nederweert
Volgend artikelBezwaar tegen niet verlenen vergunning oliebollenkraam Stationsplein