Provincie Limburg: financiën gemeente Leudal goed op orde

HEYTHUYSEN – Het stoplicht staat op groen voor Leudal. Met andere woorden: gemeente Leudal heeft haar financiën op orde. Dat is de conclusie van het provinciaal verdiepingsonderzoek 2017 waarbij de gemeentelijke financiële positie in kaart is gebracht. De komende vier jaar krijgt Leudal daarom de meest lichte vorm van toezicht.

De provincie Limburg heeft de afgelopen maanden een financieel verdiepingsonderzoek uitgevoerd onder zeven gemeenten in Midden-Limburg (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert). Aan de hand van het onderzoek wordt bekeken welke vorm van financieel toezicht een gemeente voor vier jaar krijgt. Er wordt als het ware een ‘foto’ gemaakt van de financiële positie en financiële functie van een gemeente. 3 jaar geleden kreeg de gemeente Leudal nog de beoordeling ‘oranje’. Nu dus de beoordeling ‘groen’. “Een mooie stap vooruit en een teken dat Leudal het financieel gewoon goed doet”, aldus Piet Verlinden, portefeuillehouder Financiën.

Aanbevelingen
Uit een verdiepingsonderzoek van de provincie komen altijd enkele aandachtspunten naar voren. Deze zijn als aanbevelingen geformuleerd. Bij ‘groen licht’ mag een gemeente zelf weten of ze de aanbevelingen overneemt. Het college van Burgemeester en Wethouders kan zich vinden in de belangrijkste aanbevelingen voor het behoud van structureel en incidenteel evenwicht en de aandacht voor actuele beheerplannen. Deze aandachtspunten zijn geheel in lijn met het financieel beleid van de gemeente Leudal voor de komende jaren.

Vorig artikelOpeningsconcert Orgel Festival Limburg in Franciscus Huis Weert op 14 juli
Volgend artikelBlauwalg geconstateerd in ‘t Ringselven in Budel-Dorplein