Blauwalg geconstateerd in ‘t Ringselven in Budel-Dorplein

BUDEL-DORPLEIN – Waterschap De Dommel heeft verhoogde concentraties blauwalg geconstateerd in de gemeente Cranendonck, namelijk in de ‘t Ringselven. Ook in de vijver van het Boudriepark komt nog blauwalg voor. De bacteriën in het water kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Er worden waarschuwingssignalen geplaatst op de betreffende locaties.

Blauwalg ontwikkelt zich voornamelijk bij hogere temperaturen in de lente en de zomer en in stilstaand water, bijvoorbeeld in grotere vijvers die zich in woonwijken bevinden en in zwemplassen. Contact met oppervlaktewater met blauwalg kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen kan dit maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Het is verstandig niet te vissen in water met blauwalg, honden kunnen beter niet in het water met blauwalg zwemmen.

Vorig artikelProvincie Limburg: financiën gemeente Leudal goed op orde
Volgend artikel13 juli 1923: Kasteel in de verkoop