Thomashuis Budel Schoot krijgt loungeset cadeau van Motortoerclub Os Clubke uit Budel

BUDEL-SCHOOT –  De bewoners van het Thomashuis in Budel Schoot en hun verzorgers zijn zeer aangenaam verrast met een gloednieuwe loungeset. 

Al lange tijd stond het op het verlanglijstje van het Thomashuis, dat gelegen is aan het Stationsplein in Budel Schoot, een loungeset. En vandaag was het dan zo ver, dankzij motortoerclub Os Clubke kon een mooi loungeset worden geplaatst onder de overkapping in de tuin. Eindelijk kunnen de bewoners lekker relaxed in het zonnetje gaan liggen, de loungset zat en lag trouwens heerlijk volgens de eerste test.

In de prachtige tuin die gevuld is met een zwembad, glijbaan, skelters, tuinkachel enzovoorts was nog net plaats voor een loungset, maar laat die nou behoorlijk prijzig zijn. Alsof ze al iets hadden verwacht, de tuin was voorzien van diverse creatieve versierselen als vogelhuisjes, hartjes en andere creaties, gemaakt door de bewoners zelf tijdens de vrijdagen die in het teken staan van Creatief bezig zijn.

Motortoerclub os Clubke uit Cranendonck bestaat nu zo’n 3,5 jaar en telt al tientallen leden, uit onze gemeente maar ook daarbuiten. Het is een gezellige club motorliefhebbers met het hart op de goede plek. Motorrijders startte de club in het najaar op met als doel gezellig mooie ritten te gaan rijden, met toen nog in het achterhoofd om tijdens een leuke activiteit ooit een sponsorrit te organiseren voor een lokaal goed doel.

Daar waar motorclubs nog wel eens negatief in het nieuws komen, is dat bij motortoerclub Os Clubke wel anders! Ze willen juist bekend staan als een gezellige club motorrijders, mensen die een hart hebben voor o.a. gehandicapten.

Naast het plezier dat ze hebben wanneer ze heerlijke rondritten rijden, doet het de mannen én vrouwen goed om alle blije gezichten te zien van gehandicapten wanneer de club iets voor ze organiseert, mooier kan het niet!

Sponsorrit
Afin, er moest een sponsorrit komen. Er werd een plan op gezet, het moest een gezellige dag worden voor de motorrijders en bewoners van het Thomashuis en daarnaast moest het wat geld opleveren, zo veel mogelijk natuurlijk. Ze namen contact op met Patrick Slenders van het Reclameproduktie bedrijf in Budel Schoot en die stelde zijn terrein en loods volledig belangenloos beschikbaar, en maakte wat Banners voor de club. Er werden dranghekken, een wc-wagen, een bar en eetkraam en een groot terras geplaatst voorzien van parasols.

De toerclub zette een mooie rit uit die onze prachtige omgeving liet zien, en nodigde andere motorrijders uit om gezellig mee te rijden om daarna gezamelijk het glas te heffen. Gezelligheid en gemoedelijkheid typeert immers Os Clubke. Maar liefst 140 motorrijders kwamen naar Budel Schoot, ze konden voor 5 euro de route op hun navigatie laten zetten en vervolgens op eigen tempo de 150 kilometer tellende rit rijden.   De helmen gingen op en de jassen aan en daar gingen ze, rond tourend door het mooie landschap dat onze omgeving kent.

Na afloop werd er op het mooi aangekleed terrein gezellig samen met de bewoners van Thomashuis een biertje gedronken, een hapje gegeten en volop gelachen met elkaar. De dag zelf was geslaagd en daarnaast leverde het ook nog eens een heel mooi bedrag op, waarvan een prachtige lounge set aangeschaft kon worden. Trots brachten de motorvrienden deze naar het Thomashuis, wat vrolijke en blijde gezichten opleverde bij de bewoners en hun verzorgers. De mooie motoren waaronder enkele prachtige harleys glimmen in de zon, ze pronken voor het Thomashuis wat een spectaculair beeld geeft en de aandacht trok van passanten en omwonenden.

De leden van Os Clubke zijn erg blij dat ze deze goede daad hebben kunnen verrichten en hopen zo’n gezellige dag jaarlijks te kunnen herhalen.

Heeft u suggesties voor een goed doel waarvoor os clubke zich volgend jaar in kan zetten? Mail deze dan naar: [email protected]!

Ook wanneer u meer informatie over de motortoerclub zelf wil, of graag lid wil worden van de club kunt u contact opnemen via het mailadres [email protected].

Vorig artikelArcheologische vondst leidt naar middeleeuws Hushoven
Volgend artikel12 juli 1872: IJken van maten en gewichten