Steengoed Maastriathlon op zondag 16 juli

KINROOI – Sport Vlaanderen heeft Kinrooi uitgedaagd om inwoners (nog) meer aan het sporten te krijgen en hen te overtuigen dat sporters heel wat meer beleven. Eén van de uitdagingen is een aparte sportactiviteit organiseren waarin beleving centraal staat: dat wordt de Steengoed Maastriathlon op 16 juli.

Naast de bekende Hoekstriathlon in Lommel is Kinrooi dit jaar pas de tweede Limburgse gemeente die zich waagt aan de organisatie van een kwarttriathlon. Door het afronden van de werken aan Agropolis is er in samenspraak met de lokale politie en de gemeente een uniek parcours samengesteld.

Op zondag 16 juli organiseert TrisportMSK namelijk de Steengoed Maastriathlon. Men kan individueel of als trio meedoen aan de 1/8ste of – nieuw voor deze tweede editie – aan de 1/4 triathlon. Supporters zijn natuurlijk ook altijd welkom. Bij de trio- of teamwedstrijden wordt ieder wedstrijdonderdeel afgelegd door een ander teamlid. Hier staat vooral de recreatieve deelnemer centraal. De organisatie verwacht deelnemers uit Kinrooi en de omliggende gemeentes. De geoefende en professionele deelnemers die de Steengoed Maastriathlon willen afleggen, kunnen net zoals de trio’s uit 1/8ste of 1/4de kiezen maar ze staan er dan wel alleen voor.

Inwoners van Kessenich en Geistingen houden die zondag best rekening met de tijdelijke verkeersmaatregelen. Op zondag 16 juli is het volledige parcours van 12u30 tot 17u30 verkeersvrij, inclusief een parkeerverbod. Verkeer op de Venlosesteenweg moet de omleiding via de Breeërsteenweg en de Drietak volgen. Voor fietsers is er een omleiding over landelijke wegen. Bewoners die langs het parcours wonen, krijgen ook nog informatie in de bus.

Bron: www.kinrooi.be

Vorig artikelLustrumviering Bal Champêtre Weert
Volgend artikelGuido’s Orchestra heeft muzikale leiding op De Nacht van Johnny Hoes