Gemeente Roermond sluit bijzondere kringloopovereenkomst

ROERMOND – Wethouder Raja Fick (ruimte, infrastructuur, milieu en natuur) en Inger-Ditte Kooyman (Commercieel Directeur Van Houtum) hebben hun handtekening gezet onder een bijzondere kringloopovereenkomst waarbij gebruikte koffiebekers en papierafval worden gebruikt als grondstof voor toiletpapier voor de gemeente Roermond.

De Gemeente Roermond hecht groot belang aan duurzaamheid en de transitie naar een circulaire economie. ‘In Roermond werken we toe naar een ‘grondstoffen maatschappij’. Dat betekent dat we ‘afval’ niet alleen zien als afval maar ook als grondstof voor een nieuw product. Op deze manier dragen we actief bij aan de verduurzaming van de Gemeente’, aldus wethouder Fick. Voor de Gemeente Roermond was het dan ook een logische stap om met afvaldienstverlener Peeters Recycling en papierproducent Van Houtum afspraken te maken over het lokaal sluiten van een kringloop.

Met het sluiten van deze kringloopovereenkomst wordt volgens Matthijs Wijnands, Account Manager bij Van Houtum, vastgelegd dat koffiebekers en papierafval uit alle ambtelijke panden zoals bijvoorbeeld het Stadskantoor in Roermond door Van Houtum worden gebruikt als grondstof voor de productie van duurzaam hygiënepapier. “Het papierafval van de Gemeente Roermond, dat onder andere bestaat uit archiefvernietigingmateriaal, gebruiken wij voor de Cradle to Cradle productie van Satino Black hygiënepapier. Door Satino Black toiletpapier terug te leveren aan de Gemeente Roermond sluiten we de kringloop en voorkomen we dat deze grondstof naar het buitenland verdwijnt.”

Bron: www.roermond.nl

Vorig artikelVVD Weert wil spitsstroken A2 Weert-Eindhoven
Volgend artikel11 juli 1953: Orkaan over de stad