8 juli 1995: Ik ga dit jaar zeker

Bospop op velden FC Oda

De 15de editie van het muziekfestival Bospop vindt plaats op zaterdag 8 juli 1995. Het is dat jaar een eendagsfestival op de terreinen van voetbal club FC Oda.

Ook de andere verenigingen met de thuisbasis sportcomplex Boshoven bieden onderdak aan publiek en medewerkers. De sporthal is de plek waar de artiesten zich verzamelen en zich opwarmen voor hun optreden.

Samen met promotor MOJO uit Amsterdam is een gevarieerd programma opgesteld.
Er zijn optredens van Soapstones uit België en Del Amitri uit Groot-Brittannië. De overige optredens worden verzorgd door bands uit de Verenigde Staten, zoals The Brandos, Terrel, de Chris Duarte Group, Dream Theater en tenslotte The Black Crows.

Voor de lezers van het blad Op de Keper zijn cd’s te winnen als zij op een originele manier de slagzin “Ik ga dit jaar zeker naar Bospop omdat …” afmaken.

Bospop ontwikkelt zich in de loop der jaren vanuit het WAF (Weerter Amateurfestival) tot een van de grootste festivals in Zuid-Nederland. De locatie op de sportvelden is een schot in de roos. De sfeer is er altijd uitstekend en de muziek doet de rest.

Ook de artiesten hebben er plezier in en in de loop der jaren komen er heel wat terug.
De laatste jaren is Bospop een festival met bands van de gevestigde orde, waaraan vooral ‘de oudere jongeren’ plezier beleven.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelFestival Bospop is er klaar voor!
Volgend artikelVeel rook maar geen vuur op Bospop terrein