Weert zet handtekening onder Regenboogverklaring

WEERT – De gemeente Weert heeft samen met 45 andere regenbooggemeenten de verklaring van ‘Regenboog naar Horizon’ ondertekend en vraagt hiermee aandacht voor het thema diversiteit bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Door ondertekening van die verklaring vragen Weert en de andere gemeenten van het Ministerie blijvende aandacht en ondersteuning voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s). Want Weert wilt in samenwerking met lokale, provinciale en landelijke organisaties ondersteuning blijven bieden aan lokale initiatieven in het kader van diversiteit. ‘Diversiteit is een belangrijk thema in Weert. In Weert mag je jezelf zijn!’, aldus wethouder Geert Gabriels.

Activiteiten 2017 In samenwerking met COC-Limburg en Sint Martinus bekijkt de gemeente de mogelijkheden om een ontmoetingscafé voor ’roze’ ouderen te organiseren bij zorgcentrum Sint Martinus. Maar ook op het gebied van preventie, voorlichting en bewustwording inventariseert de gemeente welke activiteiten mogelijk zijn. Bijvoorbeeld lespakketten voor het onderwijs, zichtbaarheid bij festivals en evenementen, exposities en een gratis toegankelijke film voor alle inwoners uit Weert. Week van Respect Net als vorig jaar geeft wethouder Gabriëls, als ambassadeur van de Week van Respect, gastlessen. Tijdens deze week (6 tot 12 november) verzorgt hij meerdere gastlessen binnen het primair en voortgezet onderwijs. In deze gastlessen staan de thema’s respect, veiligheid en acceptatie centraal en gaat hij in gesprek met jongeren.

Vorig artikel6 juli 1650: Willem van Heijthuijsen overlijdt
Volgend artikelSociale werkvoorziening De Risse slaat nieuwe weg in