Sociale werkvoorziening De Risse slaat nieuwe weg in

WEERT/NEDERWEERT/CRANENDONCK – Nadat besloten is om de fusiebesprekingen met Westrom te beëindigen, richt De Risse zich op een zelfstandige toekomst. In die toekomst moet het roer om. Want de subsidie van de Rijksoverheid daalt de komende jaren met 1,5 miljoen euro per jaar.

Er is zeker nog geen nood aan de man. Financieel gezien heeft de sociale werkvoorziening nog niets te klagen. De gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck hebben dan ook jarenlang niets hoeven bij te betalen om de begroting van De Risse sluitend te krijgen.

Subsidievermindering
Desondanks beraadt De Risse zich op de toekomst. Want de komende jaren komt er jaarlijks 1,5 miljoen euro subsidie minder binnen. Ook moeten er achterstallige investeringen voor gebouwen, ict, installaties en opleidingen van 1,2 miljoen euro gedaan worden. Om ook in de toekomst financieel gezond te blijven, is De Risse nu samen met de gemeenten aan de slag gegaan om nieuwe plannen te smeden.

Toekomst
De ontwikkeling van De Risse wordt uitgewerkt op drie domeinen: uitbreiding van taken ten dienste van burgers (o.a. Participatie, WMO en Jeugd), verbetering van de interne bedrijfsvoering en uitbreiding van de positie in ‘de vrije markt’. Die hoofdlijnen worden nu uitgewerkt tot een concreet plan.

Vorig artikelWeert zet handtekening onder Regenboogverklaring
Volgend artikelJust Young schoolagenda verspreid onder leerlingen in Midden-Limburg