Dorpsraad ‘zeer verheugd’ over openhouden Loket Burgerzaken in Stramproy

STRAMPROY/WEERT – De Dorpsraad Stramproy is zeer verheugd met de unanieme steun voor het behoud van het gemeentelijke Loket Burgerzaken. Eind april deed de dorpsraad een dringende oproep aan de politieke partijen van Weert om het loket te redden van de ondergang. Het CDA diende een motie in om het loket te behouden en kreeg steun van de voltallige gemeenteraad.

Daarmee is de voorgenomen sluiting van de baan. “Nu overheerst een goed gevoel, bij deze uitstekende herstelactie door de gemeenteraad”, schrijft Frans Henderikx, voorzitter Dorpsraad Stramproy. “Het loket voorziet in een groeiende behoefte. De teller staat in 2017 inmiddels al bijna op duizend handelingen.”

Voordelen
Door de toegenomen drukte is een uitbreiding van de huidige openingstijden en personele bezetting op dinsdag- en vrijdagmiddag aan de orde. De dorpsraad hoopt dat gemeente Weert daar ook aan mee wil werken.

Vorig artikelUpdate: Persoon in Zuid-Willemsvaart gevallen in Weert bleek loos alarm
Volgend artikelPolitie zoekt in verband met inbraak naar negroïde man die in kanaal is gesprongen