Uw werkplek als geluksfabriek tijdens Konnekt’os Zomerevent

‘Geluk op de werkvloer’ is een onderwerp dat de gemoederen in arbeidsland momenteel flink bezighoudt. Het Zomerevent van MVO-platform Konnekt’os staat geheel in het teken van dit veelbesproken thema. Midden-Limburgse ondernemers wonen dit event bij op 4 juli in attractiepark Toverland.

In de maatschappij klinkt een groeiende roep om geluk. Dat blijkt uit het succes van geluksprofessoren, life coaches, de verkoopcijfers van how-to-be-happy boeken. Ook geluk op de werkvloer is een thema dat steeds vaker aan bod komt: MVO en geluk is hot. HR-managers verdiepen zich in de positieve effecten van meer beleving op de werkvloer en er zijn zelfs bedrijven die een Chief Happiness Officer in dienst hebben. Al een paar jaar op rij werd ‘Het gelukkigste congres’ georganiseerd, waar werkend Nederland aan de lippen hangt van geluksexperts. Hetzelfde gebeurt tijdens het Happy People Better Business event en Konnekt’os organiseert nu een Zomerevent met dit thema op een zeer toepasselijke plek in Limburg.

Ontbetaalbare ervaringen
Als er namelijk één Limburgse organisatie is die gespecialiseerd is in het creëren van gelukservaringen, dan is het attractiepark Toverland. Toverland loopt voorop met geluk op de werkvloer. De missie van het park is het creëren van ‘gelukservaringen’ voor zowel bezoekers als personeel. Geluk is niet te koop, maar kan zich wel vertalen in onbetaalbare ervaringen. Een droombaan is zo’n beleving, net als een ritje in de achtbaan Troy.

MVO
Konnekt’os gaat voor dit thema zelfs de Midden-Limburgse grens over naar Sevenum. Tijdens het Konnekt’os Zomerevent krijgen ondernemers antwoord op de vraag hoe goed MVO-beleid bijdraagt aan ons bruto nationaal geluk. Toverland kiest bewust voor oudere werknemers en onderscheidt zich door een gericht 50+-beleid; alle negatieve clichés over deze medewerkers worden op 4 juli onderuit gehaald.

Geluksprofessor
Als klap op de vuurpijl maakt  ‘geluksprofessor’ Leo Bormans zijn opwachting. In hoeverre heeft een ondernemer geluk zelf in de hand? En hoe belangrijk is geluk op de werkvloer? Hoe vertaalt geluk op de werkvloer zich in betere resultaten? Meer servicegerichtheid? Een grotere medewerkerstevredenheid? Betere prestaties?

Bormans reist de wereld rond als Ambassador of Happiness en schreef de internationale bestseller: ‘The World Book of Happiness’, waarin topexperts hun kennis delen over geluk en levenskwaliteit. Hij is verbonden aan de Katholieke Universiteit van Leuven en tevens bekend van Tv-programma De Wereld Draait Door. Bormans vertaalt zijn verhaal naar het effect van geluk op de werkvloer en de ingrediënten hiervoor. Ook geeft hij antwoord op vragen over dat effect van geluk op prestaties en ziekteverzuim. Dit alles met prikkelende voorbeelden uit de wetenschap die bezoekers ongetwijfeld aan het denken zetten en misschien zelfs aanzetten tot actie.

Uw werkplek als geluksfabriek
4 juli van 16:30u-21:00u
Toverland, Toverlaan 2, 5975 MR, Sevenum

Voor Limburgse ondernemers met MVO-ambities
Uw werkplek als geluksfabriek
4 juli van 16:30u-21:00u
Toverland, Toverlaan 2, 5975 MR, Sevenum

Vorig artikelMan met kapmes op Maaseiker markt
Volgend artikelVervanging waterleiding in Weerter wijk Moesel start in november