Vervanging waterleiding in Weerter wijk Moesel start in november

WEERT – De vervanging van de waterleiding in de Weerter wijk Moesel start in november: een half jaar eerder dan gepland. Dat heeft WML besloten na een aantal opeenvolgende lekkages in de wijk in de afgelopen periode. In overleg met netwerkbeheerder Enexis en de gemeente Weert worden de werkzaamheden zoveel mogelijk gecombineerd met andere ‘leidingwerkzaamheden’.

De planning voor de ‘eerste meters’ is inmiddels gemaakt. WML begint in november met het vervangen van zo’n 500 meter leiding in de Dillenburg, het Oranjeplein en de Nassaulaan (tot aan de Christinelaan). Daarna, vanaf 2018, volgen de 5,5 overige kilometer in de wijk. Dat gebeurt tegelijk met de vervanging van de gasleiding van Enexis. De gemeente overweegt om in die periode ook de riolering te renoveren. Door deze werkzaamheden te bundelen, proberen de betrokken partijen de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken.

Opeenvolgende werkzaamheden
Omdat WML op dit moment ook elders in Weert leidingen vervangt, is het technisch niet verantwoord om nu al in Moesel te beginnen. Door werkzaamheden ontstaat meer druk en daardoor grotere drukverschillen in het leidingnet, wat het risico op lekkages verder zou vergroten. WML doet er daarom alles aan om de lopende werkzaamheden in omliggende wijken – in de wijken Groenewoud en Biest – tijdig af te ronden om daarmee ook op tijd te starten in de wijk Moesel.

Informeren bewoners
Voorafgaand aan de werkzaamheden organiseert WML, in samenwerking met de gemeente Weert, Enexis en de aannemer een informatiebijeenkomst voor de omwonenden. Deze vindt plaats op maandag 4 september in Buurthuis Moesel, waar bewoners terecht kunnen van 16.30 tot 20.00 uur. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden inwoners continu en zo gericht mogelijk op de hoogte gehouden van de voortgang.

Drukmetingen
Intussen doet WML er alles aan om storingen en overlast te voorkomen. Het aantal ‘drukmetingen’ is opgevoerd om de impact van de werkzaamheden elders op het leidingnet te monitoren. Indien nodig wordt de druk aangepast om de kans op lekkages te verkleinen. Ook voor WML is elke lekkage er één te veel.

Vorig artikelUw werkplek als geluksfabriek tijdens Konnekt’os Zomerevent
Volgend artikelOmstreden vrijlating Poolse doodrijder in Meijel leidt tot strengere regels