Omstreden vrijlating Poolse doodrijder in Meijel leidt tot strengere regels

MEIJEL – De regelgeving voor vervroegde vrijlating van buitenlanders uit Nederlandse gevangenissen wordt per 1 januari aangescherpt. Dat schrijft staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) vandaag aan de Tweede Kamer.

De bekendmaking volgt twee maanden na de landelijke ophef over de vervroegde vrijlating van een Pool die in 2013 een tweejarig meisje en haar grootouders had doodgereden in het Limburgse Meijel. Sebastiaan D. maakte gebruik van de regeling waardoor buitenlandse gedetineerden eerder worden vrijgelaten maar dan niet meer mogen terugkeren naar Nederland.

Dijkhoff was het niet eens met de vrijlating en kondigde destijds in de Kamer al aan de regels te zullen aanpassen. Hij gaat duidelijker aangegeven welke factoren worden betrokken bij de beslissing om al dan niet strafonderbreking toe te staan. ,,Daarbij doel ik op factoren als de aard, zwaarte, achtergronden en gevolgen van het gepleegde delict”, schrijft Dijkhoff.

Lees verder bij de bron via:

www.bit.ly/2sHLKya

www.ad.nl

Vorig artikelVervanging waterleiding in Weerter wijk Moesel start in november
Volgend artikelAl 97 bekeuringen voor fietsen in de binnenstad