Al 97 bekeuringen voor fietsen in de binnenstad

Weert – Politie Weert en gemeente Weert zijn sinds woensdag 21 juni extra alert op fietsen in de binnenstad van Weert. Op de winkelpromenades binnen de singels is het niet toegestaan om op bepaalde tijdstippen te fietsen. Na klachten van ondernemers en omwonenden van met name de Stationsstraat, werd het tijd dat fietsers bekeurd worden.

Sinds het ingaan van de extra handhaving zijn tot nu toe al 97 bekeuringen uitgeschreven, laat de politie via twitter weten.

Fietsen in de stad, veel inwoners zowel de jongeren als de ouderen weten dat het niet mag, maar doen het toch. Vaak wordt een oogje dichtgeknepen, maar na diverse klachten van ondernemers en omwonenden zijn de politie en gemeente nu extra alert op en worden er boetes uitgeschreven aan degene die zich hier niet aan houden.

Via lokale media, social media van politie en gemeente en bijvoorbeeld informatie op scholen zijn er al waarschuwingen uit gegaan. Fietsen door de binnenstad is op maandag t/m vrijdag niet toegestaan vanaf 9.00 – 18.00 uur, en op donderdagavond tot 21.00 uur. Op zaterdag mag er niet gefietst worden van 9.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het wel toegestaan, met uitzondering van de koopzondagen.

Vorig artikelOmstreden vrijlating Poolse doodrijder in Meijel leidt tot strengere regels
Volgend artikelBudelse woonvoorziening Os Thoes weer stap dichterbij