Onderzoek vieze restaurants 2016: geen enkele horecazaak uit Midden-Limburg op de lijst

MIDDEN-LIMBURG – Op de lijst van 129 horecazaken in Nederland die tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht stonden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), bevinden zich geen restaurants uit de regio Midden-Limburg.

Dat blijkt uit inspectierapporten die RTL Nieuws openbaar heeft gemaakt. De 129 horecazaken die op de lijst staan, ontvingen in de genoemde periode minimaal 1 boete voor slechte hygiëne of voedselveiligheid.

Restaurants in de regio
De NVWA bezoekt regelmatig restaurants om ze te controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Verscherpt toezicht betekent dat de NVWA vaker langskomt om te kijken. Dat is het geval bij de 129 restaurants. De dichtsbijzijnde restaurants die onder verscherpt toezicht zijn gesteld bevinden zich in Eindhoven, Velden (bij Venlo) en Brunssum (Zuid-Limburg).

Wie in de regio Midden-Limburg een hapje wil gaan eten, hoeft zich geen zorgen te maken. Geen enkele horecazaak in de regio staat op de lijst. En dat is toch een compliment waard.

Vorig artikel3 juli 1571: Een ketter
Volgend artikel† Piet van den Boom