1 juli 1960: Fusies, overnames, sluiting

Vleesverwerkingsbedrijf LIMCO Weert - GAW Beeldbank 2920

NV Engrosslachterij Welling uit Borculo neemt op 1 juli 1960 het vleesverwerkingsbedrijf LIMCO aan de Molenveldstraat over.

Het is niet de eerste overname of naamsverandering sinds de vestiging van de LIMCO in Weert. Deze vleesverwerkende industrie in Weert kent heel wat fusies en overnames.
In 1927 is de ‘Verkoopvereniging Sint-Antonius’ opgericht en wordt aan de Parallelweg een voor die tijd ultramoderne ‘baconfactory’ gebouwd. Daar is ook de Exportslagerij van de gebroeders Meewis gevestigd die in 1938 wordt overgenomen.

De volgende fusie is al in 1939. Door de samenvoeging met de LLTB ontstaat de Slachtveecentrale LIMCO. Na de Tweede Wereldoorlog wordt een nieuw pand aan de Parallelweg/Molenveldstraat gebouwd dat vanwege de inrichting enig in zijn soort van Limburg is. De fusie met NV Engrosslachterij Welling in 1960 zorgt voor de volgende schaalvergroting. De naam van het bedrijf wordt gewijzigd in COVECO.

Medio 1981 ontstaat er een grote economische crisis en is er sprake van overcapaciteit. Er moet gesaneerd of geïnvesteerd worden. Gekozen word voor de bouw van een nieuwe fabriek aan De Oude Graaf op het industrieterrein de Kempen. De nieuwbouw wordt rond 1990 in gebruik genomen. Vijf jaar later volgt de volgende fusie waarbij de Dutch Meat Company het bedrijf overneemt en de naam wijzigt in Dumeco Weert.
Hiermee eindigen de fusies nog niet.

Na de overname van Hendrix Meat Group wordt het bedrijf aan de Oude Graaf overbodig en Dumeco kondigt in 2005 de sluiting van het bedrijf aan.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelDiverso presenteert een kooktheater tijdens uitbreiding restaurant
Volgend artikel2 juli 1586: Een bescheiden viering