Diverso presenteert een kooktheater tijdens uitbreiding restaurant

'Een verbouwing omzetten naar een beleving, dat is krachtig ondernemerschap!'

Deze zomer is er bij het terras een kooktheater.

Restaurant Diverso in Nederweert is in korte tijd uitgegroeid tot een bekende naam in de regio. Gasten dromen weg bij de mediterraanse gerechten, zelfgemaakte limoncello en wanen zich voor eventjes in Italië. Het restaurant breidt flink uit. De eigenaren maken van de nood een deugd en tijdens de verbouwing wordt de keuken naar buiten verplaatst. Bij het overdekte terras komt deze zomer een heus kooktheater.

Door Wesley Hegge

“Het begon allemaal met een nieuwe keuken”, zegt Kitty Verspagen, zittend op het ruime terras. Zo’n vijftig gasten babbelen op de achtergrond onder het genot van een drankje. “De huidige keuken is te klein. Vervolgens zijn we gaan kijken naar het aantal vierkante meters en in hoeverre het pand optimaal benut wordt. Tot nu toe gebruikten we het souterrain en de begane grond. We gaan nu ook de eerste etage erbij betrekken. Doordat we dus de keuken uitbreiden, zijn we genoodzaakt ook de bar en ontvangstplek anders in te richten.”

Concept Diverso
Sinds de opening van het restaurant in 2011 timmeren de drie eigenaren Kitty Verspagen, Caspar Kessels en John Beijes hard aan de weg. Ieder vanuit hun eigen vakgebied vormen ze een krachtige eenheid. Door de mediterraanse keuken en hun aandacht voor de gasten hebben ze de harten van hun gasten weten te veroveren. De afgelopen jaren kreeg het concept steeds meer gestalte. Vier jaar geleden werd een terras aangelegd aan de achterzijde van het karakteristieke pand uit 1857. Deze zomer vindt een uitbreiding van het restaurant plaats. Caspar benadrukt: “Het concept van Diverso verandert niet. We groeien iets, maar worden niet te groot. De persoonlijke aandacht naar de gasten willen we blijven behouden.” Chefkok John vult aan: “Het blijft genieten met mooie gerechten uit Zuid-Europa. De gasten krijgen hier een vakantiegevoel en dat moet zo blijven. Dat bespaart hen weer een vliegticket.”

Mathijs Terhaag
NAAM Mathijs Terhaag GEBOREN
OP 9 januari 1984 in Sittard
FUNCTIE Accountmanager
Grootzakelijk Rabobank
Weerterland & Cranendonck
WOONT IN Ohé en Laak WOONT
SAMEN MET Monique VADER VAN
Emma VRIJE TIJD Wielrennen,
lezen en muziek.

Kooktheater
Tijdens een verbouwing kun je als ondernemer twee dingen doen: de zaak tijdelijk sluiten of op een aangepaste manier de gasten blijven bedienen. Diverso kiest voor dat laatste. Kitty: “We kunnen openblijven door de keuken naar buiten te verplaatsen. Sinds begin maart hebben we een nieuwe terrasoverkapping. Naast het terras, in de tuin, komt een podium met een pagodetent waar de keuken komt. Gasten kunnen dus zien hoe de koks werken. En omdat het een kooktheater is, willen we ook af en toe livemuziek brengen.”

Al vanaf de opening werkt Diverso samen met Rabobank Weerterland & Cranendonck. Accountmanager Mathijs Terhaag: “Wat ik zo goed vind aan de ondernemers is dat ze van de verbouwing een beleving maken. Je zit met een periode die je moet overbruggen. Maar zij weten dat om te zetten in een kracht.” Caspar, die het idee voor een kooktheater zelf bedacht heeft, is overtuigd van het succes ervan: “Misschien gaan we elke zomer wel een kooktheater presenteren. Als het de gasten aanspreekt, waarom niet? Het past perfect in de mediterraanse sfeer.”

Team groot zakelijk
Met een team van 18 medewerkers bedient Rabobank Weerterland en Cranendonck de grootzakelijke markt in de regio. Het grootste deel van dit team werkt achter de schermen. “Maar zonder financieringsspecialist en assistent accountmanager, geen succes”, aldus Frans Perey, manager Grootzakelijk. Natuurlijk is het prettig om één contactpersoon te hebben bij je bank. Iemand die je belangen behartigt en de zaken intern uitzet en regelt. Dat is de kerntaak van de accountmanager. Als klant van de bank heb je vooral met de accountmanager te maken. Maar hij zou zijn werk niet kunnen doen zonder een team van mensen om hem heen. “Ik ben een generalist,” vertelt Mathijs Terhaag, één van de vier accountmanagers. “Ik verzamel specialisten om mij heen, afhankelijk van de vraag van de klant. Standaard werk ik met een assistent accountmanager, verzekeringsspecialist en een financieringsspecialist. Ik heb ook toegang tot een uitgebreide groep specialisten binnen de gehele Rabobank organisatie. Daarnaast werken we nauw samen met de collega’s van Private Banking, aangezien zakelijk en privé voor de ondernemer dicht bij elkaar kunnen liggen. Bijvoorbeeld in het geval van een ondernemer die zijn bedrijf wil verkopen. Ook als een bedrijf internationaal zaken wil gaan doen, kunnen we hem daarbij ondersteunen. Neem bijvoorbeeld China, waar we collega’s hebben die ondernemers daar op weg kunnen helpen. Als laatste heb ik toegang tot een uitgebreide groep product- en sectorspecialisten binnen de gehele Rabobank organisatie, die ons met veel kennis en advies bij kunnen staan. Ik heb de ‘allermooiste functie die er is’, ik kom bij heel veel bedrijven over de vloer en mag meekijken in de keuken, en ook meekoken.”

www.restaurantdiverso.nl

www.rabobank.nl/weert

Vorig artikel30 juni 2007: Het licht uit
Volgend artikel1 juli 1960: Fusies, overnames, sluiting