Nieuwe website met historische Weerter foto’s en wetenswaardigheden

WEERT – In 2004 werd in de Weerter Paterskerk voor het eerst een tentoonstelling ‘Weert is veranderd’ georganiseerd. In de daarop volgende jaren werden er in totaal acht exposities georganiseerd met telkens een ander thema. De  fotobeelden lieten zien dat de grachten werden gedempt, hele panden verdwenen, andere werden verbouwd en kregen een heel andere stijl. In de jaren ’60 kwam de kaalslag. Door de bouw van de Muntpassage, Parkflat en een nieuw stadhuis werden hele straten weggevaagd en vele historische panden afgebroken.

Initiatiefnemer Bart Maes: ‘In de afgelopen jaren hebben we veel foto’s ontvangen van particulieren uit de albums van opa en oma. Daarnaast mochten we de collecties van de familie Smeets en de familie Dor digitaliseren. Zo hebben we prachtige en veel onbekende foto’s van 1890 tot ca. 1970 in ons archief. De laatste jaren werd de foto’s veelal gebruikt voor de Facebook pagina van ‘Weert is veranderd’. De webdesigners van Artis Communicatiebureau hebben nu een website gebouwd met een gemakkelijke zoekstructuur. Uiteraard is de website ook geschikt voor smartphones. In de komende tijd gaan we de website vullen.

In samenwerking met het Erfgoedcluster Weert is ook de expositie ‘Weert in 365 dagen’beschikbaar via deze website. Voor elke dag van het jaar een verhaal over een bijzondere gebeurtenis welke op die dag ergens in het verleden heeft plaatsgevonden.

Bezoek de website: Weertisveranderd.nl

 

Vorig artikelWat is de toegevoegde waarde van een websitebouwer?
Volgend artikelFreek van Empel uit Roermond wint goud en zilver medaille op World Transplant Games