Groep Heylen ontwikkelt distributiecentrum op Kampershoek 2.0

Toplocatie door de directe ligging aan de A2 en de Multimodale Terminal De Kempen

V.l.n.r. Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland, wethouder Frans van Eersel van Weert en Wim Heylen, oprichter en eigenaar van Heylen Groep.

Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum ontwikkelen op Kampershoek 2.0 in Weert. De kavel is maar liefst 187.000 vierkante meter groot, ruim 37 voetbalvelden. De Belgische industriële holding kiest voor het bedrijventerrein vanwege de strategische ligging. De bouw start naar verwachting medio volgend jaar.

Groep Heylen is een Belgische industriële holding met wortels in Herentals, ten oosten van Antwerpen. Groep Heylen kiest voor Weert vanwege de strategische ligging: zowel logistiek gezien als vanuit het oogpunt van arbeidspotentieel.

Strategische toplocatie
Bedrijvenpark Kampershoek 2.0 is een toplocatie voor de bouw van een grootschalig distributiecentrum. Het ligt direct aan de A2, een van de drukste snelwegen van Nederland. De Multimodale Terminal De Kempen bevindt zich bovendien op steenworp afstand. Daarmee heeft de regio een waterverbinding op het Brabant Intermodal Network. Toekomstig personeel wordt niet alleen vanuit Weert aangetrokken, maar vanuit de bredere regio. Daar valt ook de Belgische regio Hamont-Achel onder.

Op het nu braakliggende stuk grond verrijst in 2018 een logistieke campus van Heylen Groep.

Groep Heylen
Groep Heylen is een grote speler op de vastgoedmarkt en heeft als doelstelling om innovatief in ondernemingen en gebouwen te investeren. Creatieve meerwaarde is daarbij maatgevend: architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch. De groep heeft activiteiten in Luxemburg, België, Nederland, Duitsland en Italië. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in de ontwikkeling van vastgoed en het investeren in bedrijven. Als het gaat om investeren in ondernemingen heeft Groep Heylen ervaring in zeer diverse sectoren. Er was of is intensieve betrokkenheid bij onder meer retail, winkel- en magazijninrichting, toegangstechnieken, steigerbouw, kantoormachines, horeca, businesscentra, transport, logistiek en IT & telecom. Op het gebied van vastgoed ontwikkelt, verhuurt en beheert Groep Heylen state-of-the-art logistiek- en bedrijfsvastgoed.

Groen lint
“Het wordt een bijzonder ontwerp”, stelt Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland. “In het midden komt een natuurlijk lint. Het gaat om een partij bomen van meer dan 100 jaar oud. Die behouden we en verwerken we in het ontwerp. In het hart van het terrein ontstaat op die manier een prachtige ‘binnentuin’. Dit voorbeeld is typerend voor onze werkwijze. Wij vinden het belangrijk dat een gebouw in zijn omgeving past. Alles moet kloppen. Het aanzicht van het gebouw, een prettige werkomgeving, gecombineerd met hypermoderne logistieke mogelijkheden.”

Artist impression van de logistieke campus.

Stap voor stap
Van de kavel is 110.000 vierkante meter voor het distributiecentrum bestemd, opgedeeld in units van 8.500 tot 15.000 vierkante meter. Niet alles wordt in één keer gebouwd. De ontwikkeling gebeurt fasegewijs. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn maatgevend.

Impuls voor werkgelegenheid
Wethouder Frans van Eersel (Economische Zaken) van Weert is zeer enthousiast: “In plaats van dat we achterliggen op geplande gronduitgifte liggen we nu voor. De vestiging is ook goed voor de werkgelegenheid, zowel regionaal als lokaal. Ik verwacht dat er zo’n 500 arbeidsplaatsen ontstaan.”

www.groepheylen.be

Vorig artikelBedrijf uit Ittervoort ontwikkelt een virtuele training voor astronauten
Volgend artikel‘Vol gas voor een blakende regio’