28 juni 1970: 100 gulden subsidie

D.E.S.M. Koekoeksweg GAW Beeldbank RO.07.632

De voetbalvereniging Door Eendracht Sterk Moesdijk (D.E.S.M.) sluit haar driedaagse festiviteiten naar aanleiding van het 25-jarig jubileum op zondag 28 juni 1970 af.

Het is de eerste vereniging in Weert die zelf een eigen speelveld aanlegt. Dat gebeurt in 1958 naar aanleiding van de promotie van vereniging naar de officiële voetbalbond K.N.V.B. Voor de aanleg van het sportcomplex stelt de overheid een subsidie van maar liefst honderd gulden ter beschikking.

In de loop der jaren verschijnen nabij het veld de kleedlokalen, een ruimte voor de onpartijdige, een kantine en zelfs een tweede veld. Daardoor kunnen de trainingen in de winter gewoon doorgaan.

De festiviteiten op de bewuste zondag beginnen met een heilige mis. Aansluitend is een feestvergadering waarbij enkele jubilarissen worden gehuldigd. De feestelijkheden worden afgesloten met een jubileumbal.

Zoals elke club kent ook D.E.S.M. in de loop der jaren voor- en tegenspoed. Volgens de vereniging is de gemeenschapszin van de dan groeiende wijk Leuken de verbindende factor in moeilijke tijden.

Dameshandbalvereniging DES ’59 is een initiatief van de voetbalvereniging.
De accommodatie aan de Koekoeksweg voldoet in het begin van deze eeuw niet meer. Daarom wordt gezocht naar een alternatief. Het uitbreidingsplan Vrouwenhof op Leuken biedt voldoende ruimte. D.E.S.M. verhuist na een groots afscheidsfeest op 8 juni 2014 naar de nieuwe plek.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel27 juni 1829: Hij komt … niet
Volgend artikelEigenzinnige Weerter curator maakt bliksemcarrière in Berlijn