17 juni 1990: Europese primeur

In de nacht van 17 op 18 juni 1990 beginnen medewerkers de tenten van het circus Busch-Roland uit Berlijn (D) aan de Graafschap Hornelaan op te zetten.

Het circus geeft de komende dagen vijf voorstellingen. Weert wil met de komst van het circus zijn naam als circusstad van Nederland promoten. Daarom is het gemeentebestuur verheugd de landelijke en Europese première van de nieuwe circusvoorstellingen van Busch-Roland binnen te hebben gehaald.

Het hele circus bestaat uit maar liefst 120 wagens met materiaal en heeft ruim 200 medewerkers. De gloednieuwe tent herbergt circa 3000 zitplaatsen.
Het circus heeft natuurlijk de nodige buitenlandse acts, die verzorgd worden door artiesten uit achttien verschillende landen. Dierennummers ontbreken uiteraard niet. Bijzonder is de dierenact door de eigenaresse Ursula Busch met de grootste groep ijsberen in een circus ter wereld.

Daarnaast zijn de nodige acrobaten, clowns en andere vaste waarden die nu eenmaal bij een circus horen, te zien. Na de voorstellingen in Weert gaat het circus verder en zal de komende tijd ruim tachtig steden in Europa aandoen.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOp stap met Iris, aflevering 25
Volgend artikel18 juni 1980: Chaos bij VVV Weert