Samenwerking Midden Limburg (SML) kritisch over deadline project Randweg Nederweert

NEDERWEERT – Bericht van Jongeren Akkoord Nederweert-  In een brief heeft de SML (Samenwerkende gemeenten in Midden Limburg) de gemeenteraden geïnformeerd over de nog lopende en mogelijk kritische projecten. Aandachtsproject is de Randweg en gebiedsontwikkeling in Nederweert. Dit project zal volgens SML de deadline van 1 januari 2018 niet halen i.v.m te verwachte procedures bij de Raad van State.

De lokale partij JAN heeft tijdens de raadsvergadering aangegeven de planning van dit project randweg al veel te vaak is bijgesteld en er nog steeds onduidelijkheid is over de voortgang. JAN denkt dat de besluitvorming en opzet van het project juist voor de vertraging heeft gezorgd.

Burgemeester Evers gaf tijdens de raadsvergadering aan dat de Provincie Limburg heeft gezorgd voor alle vertraging en hij verzekerde dat uitstel voor dit project zeker verleend zal worden.

Opmerkelijke uitspraak gezien de Provinciale Staten nog steeds geen uitspraak hebben gedaan en uitstel maar 1x verleend kan worden. Als uitstel niet wordt toegekend of niet op tijd is afgerond (1-1-2022) bedraagt de financiële consequentie bijna 5 miljoen euro.

Marcel Vossen- JAN Nederweert

Vorig artikel11 juni 1970: Ruimtegebrek
Volgend artikelStadstriathlon Weert van boven