8 juni 2014: Bambitreffen

Bambitreffen - GAW Beeldbank GEBEURTENIS 2805

Zondag 8 juni 2014 gaan meer dan 1000 solo-motoren, ruim 100 zijspannen en tientallen trikes op weg voor de veertigste Bambirit van Motorsport Vereniging Mike the Bike uit Weert.

Sinds 1975 organiseert de vereniging jaarlijks op landgoed De Advocaat aan de Lozerweg het Bambitreffen voor motorrijders uit binnen- en buitenland. Het driedaags evenement begint op vrijdagavond.

Hoogtepunt van het treffen is de Bambirit op eerste pinksterdag. De rit met bewoners van de huidige Pergamijn-stichting uit Echt gaat vanaf De Advocaat via  Budel, Maarheeze en Nederweert terug naar het landgoed. De bewoners zijn dan al vroeg vanuit Echt vertrokken, want de ochtendrit begint om 10.30 uur. Na de lunch gaat het hele gezelschap via onder meer Stramproy, Hunsel en Maasbracht terug naar Pergamijn. Het is elk jaar een feest van herkenning voor de motorrijders onderling, maar ook voor de bewoners die een onvergetelijke dag meemaken.

De Bambirit wordt door duizenden toeschouwers langs de kant gadegeslagen. Het enthousiasme werkt aanstekelijk voor rijders, bewoners en de toeschouwers. Iedereen langs de route die nog niet wakker is, wordt vrolijk verwelkomd door motorgeluiden en de claxons die welhaast onophoudelijk te horen zijn.
Maar de koek is op. MSV Mike the Bike stopt met het Bambitreffen en daarmee de Bambirit.

Vandaag 8 juni 2014 is de laatste en veertigste rit.
Teruglopende deelname en een vergrijzende ledenpopulatie hebben MSV Mike the Bike doen besluiten om, zoals zij zelf zeggen, op het hoogtepunt ermee te stoppen.
Het zal na 2014 op eerste pinksterdag stil zijn in de straten in en om Weert.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelBrainpack event over duurzaam ondernemen inspireert professionals in de regio
Volgend artikelDoe mee aan de bedrijvencompetitie ‘Greep naar de Hoorn’