B-Boy Lorenzo 2e plek in China

WEERT/CHINA – Afgelopen week waren Lorenzo Caboni (11, Nederweert) en coach Raymon Truijen (28, Weert) van de breakdance formatie Fresh Allstars te gast in China. In de stad Zhengzhou vond een 3-daags breakdance evenement plaats. Het evenement, genaamd ‘We Are The Future’, is een speciaal evenement voor kids t/m 14 jaar.

Twee maanden geleden kreeg Lorenzo een uitnodiging om mee te doen aan de wedstrijd.

Raymon werd ook uitgenodigd als jurylid en workshopdocent. Aangezien de Chinese breakdance docenten erg geïnteresseerd zijn in hoe de kids in Nederland worden getraind gaf Raymon buiten een normale workshop ook een ‘How-to-Teach’ clinic aan lokale breakdance docenten. De workshops werden in het Engels gegeven en door een Chinese tolk vertaald.

Tie-break
Bij de 1-tegen-1 competitie gaven meer dan 100 deelnemers zich op. Tijdens de eerste dag wist Lorenzo zich bij de kwalificatie ronde te plaatsen voor de top 32. Op dag 2 schakelde Lorenzo tijdens een knock-out systeem 2 Chinese b-boys uit en plaatste zich hiermee voor de finales op dag 3. De laatste dag was erg zwaar voor Lorenzo, aangezien hij 3 sterke tegenstanders trof.  In de kwartfinale moest hij tegen de Amerikaan genaamd (alias) Weapon X. Zowel Weapon X als Lorenzo werden beide gezien als kanshebbers. Na 2 spannende rondes stemde de jury’s een tie-break (gelijkspel). Na nog een ronde dansen won Lorenzo uiteindelijk de battle.

In de halve-finale nam Lorenzo het op tegen de lokale Chinese favoriet. Lorenzo won deze battle met een unanieme jury beslissing.

De finale
Tijdens de finale nam Lorenzo het op tegen wederom een Amerikaanse tegenstander. De 2 jaar oudere tegenstander genaamd ‘Mace’, was in de finale helaas net iets te sterk voor Lorenzo. Lorenzo verloor met een 2-1 jurybeslissing.  Deze tweede plek voelde uiteraard als een grote winst. Afgezien van het resultaat heeft Lorenzo in China zijn stempel gezet. Het publiek, de jury en de organisatie waren zo tevreden over Lorenzo dat hij meteen een uitnodiging heeft gekregen voor volgend jaar.

Bij het breakdancen gaat het vooral om het verdienen van respect en het neerzetten van je naam en dat is zeker gelukt.Buiten een lading respect ging Lorenzo terug naar huis met veel nieuwe inspiratie, motivatie en een groot prijzenpakket.

Een super inspirerend en leerzame ervaring voor onze Weertenaren.

Om het thuisfront ook mee te laten genieten maakten Raymon en Lorenzo samen een korte compilatie-video van de reis.

Vorig artikel6 juni 1880: Pokkenvrij
Volgend artikelWeertenaar Jan Creemers skeelert voor het goede doel