Ridders schenken € 100.000,- aan verpleeghuis Hongarije

WEERT – Een drietal middeleeuwse Ridderordes Orde Der Eiche von Navarra (Spanje), die Schwertritter von Livland (Duitsland),  Les Chevaliers de L’ordre Cordon Bleu du Saint Esprit (Frankrijk) en het Stadsgilde Sinte Catharina 1480 uit Weert hebben en gezamenlijk project opgepakt.

Bert Adriaens kreeg de mogelijkheid om overtollige goederen van de Stichting Land van Horne te schenken aan zeer armoedig ingerichte verpleeghuizen in Hongarije. Als lid van deze Ridderordes en het Stadsgilde is er een link gelegd met de betreffende Hongaarse stad, Tatabanya.

Afgelopen woensdag is een grote Hongaarse vrachtwagen geladen om de spullen te vervoeren. De vracht bestaat uit een groot aantal (35) elektrisch hoog/laag bedden, enkele (9) tilliften en ander nog goed bruikbaar materiaal.  De nieuwwaarde is ruim 100.000,00 euro. Een mooie schenking voor een prachtig doel.

Vorig artikelDe Weertse Sara Visser schittert in de nieuwe audi reclame
Volgend artikel2 juni 1586: Ontruimd