Voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay keert terug naar de topgastronomie

AMSTERDAM | WEERT – De voormalig twee sterren Michelin chef Pascal Jalhay (47) keert – na twaalf jaar weg te zijn geweest uit de grote Nederlandse keukens – terug naar de topgastronomie. De in Weert geboren topchef gaat op culinair gebied de scepter zwaaien in het veelbesproken nieuw te openen hotel van Eric Toren op de Dam in Amsterdam.

Na vele culinaire reizen over de gehele wereld en het zien opgroeien van zijn twee eigen ‘helden’, nu 12 en 15 jaar, gaat Pascal Jalhay zijn culinaire hart weer volgen. Samen met Robert Braam, de rechterhand van de hoteldirecteur, heeft Pascal de afgelopen week de laatste details besproken en zij willen van deze unieke locatie een gastronomische hotspot maken voor zowel de suitegasten, maar uiteraard ook voor de gasten van buitenaf. Daarbij krijgt het restaurant een ‘Chef’s-room’; een uniek dining-concept voor maximaal 14 gasten. Pascal Jalhay zal een jong en ambitieus keuken team gaan inspireren, opleiden en trainen voor zowel lunch als diner. Eveneens zal hij de menukaart voor het restaurant, het suitediner, het ontbijt en de private dining gaan samenstellen.

Pascal Jalhay stond ooit te boek als het wonderkind van de culinaire wereld in Nederland en België. Hij begon op zijn 21ste in Au Coin des Bon Enfants op de Ezelmarkt in Maastricht. Na korte tijd werkzaam te zijn geweest in achtereenvolgens Scholteshof in Stevoort bij Hasselt (dat destijds in het bezit was van twee Michelinsterren) en restaurant Excelsior (Hotel de l’Europe) in Amsterdam, werd de Limburger in 1998 souschef van La Rive, het fameuze restaurant van het Amstel Hotel. Jalhay werd écht een culinaire grootheid toen hij in 2003 overstapte naar restaurant Vermeer aan de Prins Hendrikkade. Kort nadat hij er een eerste Michelinster had behaald, sleepte hij een tweede in de wacht, in die tijd een unicum.

Jalhay’s ervaring in de topgastronomie gecombineerd met de vele reizen in de afgelopen jaren kan niet anders dan een unieke beleving worden voor de gasten. Pascal Jalhay zal daarnaast ook aanblijven als Culinaire directeur bij Marfo, waar hij zich vanaf maart 2017 specifiek heeft toegelegd op foodservice en hierdoor geen adviesfunctie meer heeft voor de vliegtuigmaatschappijen. Pascal staat te popelen om al zijn ervaringen te gaan delen met jonge ambitieuze koks. Zijn doel is deze koks te sturen, te inspireren, te motiveren en te begeleiden naar een grote culinaire hoogte. Voor zowel de keuken- als bedieningsbrigades staan nog enkele vacatures open.

Vorig artikelOpening teutenkamer Hamont en presentatie brochure Teutengeschiedenis Noord-Limburg
Volgend artikel31 mei 1995: Afsluiten van een tijdperk