Recordaantal creatieve deelnemers en kunstenaars op Solar Weekend 2017

ROERMOND – Het aantal creatieve deelnemers en kunstenaars op Solar Weekend is dit jaar naar een recordhoogte gestegen. Met ruim duizend aanwezige bouwers, theatermakers en andersoortige creatieven bewijst Solar Weekend wederom weer een broodnodig platform te zijn voor creatief talent van eigen bodem. Vandaag maakt het festival het creatief programma bekend.

Al twaalf jaar lang komen creatieven en kunstenaars bij een tijdens het Solar Weekend Festival in Roermond; het festival waarbij randprogramma tot hoofdprogramma verworden is en waar creativiteit de klok slaat. Dit jaar stroomde er een recordaantal aanmeldingen binnen, waardoor nu – en dat is voor het eerst – de magische grens van duizend creatieven gepasseerd is.

De insteek van het festival: creatieven en kunstenaars een welverdiend podium bieden, ze begeleiden en opleiden en in sommige gevallen: de partijen koppelen aan grote merken. Zo bedacht het Eindhovense collectief Ladyboyz.de enkele jaren geleden de complete zomercampagne voor Bavaria. Dit gebeurde nadat Solar Weekend beide partijen aan elkaar koppelde op het festival.

Cursussen en begeleiding
Solar telt dit jaar twaalf grote muziekpodia. Deze zijn stuk voor stuk gebouwd door creatieve participanten van het festival. Ze beginnen klein, stoten door en belanden uiteindelijk bij de Main Stage of ‘Het Middendorp’: het epicentrum van Solar Weekend.

Solar Weekend begeleidt en biedt cursussen aan. Hoe maak je een layher-constructie? Hoe spuit je beton? Hoe beheer je een begroting en werk je met budgetten? Al het geleerde wordt in de praktijk toegepast tijdens het festival zelf. Daarna is het tijd om los te laten. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe creatieven. Het valt allemaal onder de merkbelofte: ‘Built on Creativity’.

Muzikale hostings
Wat geldt voor bouwers, geldt ook voor muziekcollectieven en feestorganisaties. Tal van partijen krijgen ook dit jaar weer de kans om een eigen stage te hosten op Solar Weekend. Enkele bekende voorbeelden uit het verleden: VAgE gASTEN en – jawel – Dekmantel. Dit jaar zijn onder anderen Driehoek, Klerenbende en Mrs. Mokum van de partij.

Theater, camping en activiteiten
Niet alleen het festival barst van de creativiteit, ook op de camping is het raak. Tal van kleine én grote projecten strijken neer. Of het nou tamponzoeken, porno-twister (‘voet op Kim Holland, hand op Ron Jeremy!’) betreft óf een grote hosting van de 72-uurs Silent Disco: alles is en blijft creatief.

Daarnaast kent Solar Weekend al jaren een Theater Area, met ruimte voor getalenteerde theatermakers. Ook sport en spel is een onmisbaar element op Solar. Denk daarbij aan het jaarlijkse waterpistolengevecht met ruim vierduizend deelnemers, het beachvolleybaltoernooi of Bossaball: volleybal met trampolines.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de dertiende editie van Solar Weekend loopt hard. De Regular 4 Day Holiday Tickets verkopen waarschijnlijk deze week al uit, maar ook met de andere kaarten gaat het hard.

Vorig artikelStadstriathlon Weert 2017
Volgend artikel25 mei 1908: Klaver en voorgras