Groot DNA-verwantschapsonderzoek in zaak Nicky Verstappen

HEIBLOEM – Het Openbaar Ministerie gaat waarschijnlijk een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek doen in de zaak van de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen. Met nieuwe technieken heeft het NFI vorig jaar dna-sporen opgewaardeerd die op zijn lichaam of kleren zijn gevonden. Die sporen zullen, als het onderzoek doorgaat, worden vergeleken het dna van 15.000 mannen, voornamelijk uit Limburg. De politie hoopt dat daardoor de dader wordt gevonden.

De rechter-commissaris heeft al toestemming gegeven. Alleen als het lopende onderzoek van het vier jaar geleden opgerichte coldcaseteam een doorbraak oplevert, gaat het verwantschapsonderzoek niet door.
De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp met leeftijdsgenoten op de Brunssumerheide. Een dag na de verdwijning werd hij bij een zoekactie niet ver van het kampterrein vermoord teruggevonden. Vermoedelijk was hij seksueel misbruikt. Het onderzoek naar de dader of daders liep na drie weken dood. In de jaren daarna kwamen meerdere verdachten in beeld. Het stoffelijk overschot van de kampleider werd zelfs opgegraven om dna te kunnen afnemen, maar de zaak werd nooit opgelost.

Vier jaar geleden ging een rechercheteam opnieuw aan de slag. Dat leverde nieuwe ontwikkelingen op, meldde het Openbaar Ministerie vanmorgen.

Bron www.nos.nl

Vorig artikel“Limburgs lekker naar Amsterdam”
Volgend artikel24 mei 1996: Toplocatie