13 mei 1995: Havenfeesten

Passantenhaven Bassin - GAW Beeldbank OBJECT134

In het bijzijn van gedeputeerde van Limburg Lodewijk de Waal opent wethouder Wiel Derckx op 13 mei 1995 officieel de passantenhaven aan het Bassin in Weert.
Met de onthulling van een gedenksteen wordt de passantenhaven in gebruik genomen.

De werkzaamheden zijn medio januari van dat jaar van start gegaan. Met de Belgische gemeente Bocholt is met hulp van een gezamenlijke ‘Europese subsidie voor interregionale projecten’ van 900.000 gulden in elke plaats een toeristische trekpleister ingericht. De vertegenwoordigers van provincie, de Vlaamse gemeenschap en de beide gemeenten maken op die dag een boottocht van en naar de nieuw ingerichte havens.

De aansluitende feestelijke bijeenkomst in de Poort van Limburg is voorbehouden aan hoogwaardigheidsbekleders. Dat zint een aantal muzikale gezelschappen die in café ‘Anker’ hun repetitielokaal heeft, niet. Zij organiseren dan ook de eigen ‘Havenfeesten’, waarvoor het gewone publiek wordt uitgenodigd.

Er zijn optredens van het Apollokoor, het Jonge Weerter Mannenkoor, De Vastelaovundj Zengers en Knalkapel 06-11. Deze ‘Havenfeesten’ moeten de aanzet zijn om elk jaar rond het Bassin een dergelijke activiteit te houden.

Daarbij wordt door alle belanghebbenden uitgekeken naar de definitieve herinrichting van de terrassen aan het Bassin zodat het publiek ongestoord van de bedrijvigheid in de passantenhaven kan genieten.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel12 mei 1985: Francoise Gilot in De Tiendschuur
Volgend artikel14 mei 1748: Op de plaats rust