Stramproyer kunstroute ontvangt subsidie van SamenFonds 0495

WEERT – De Dorpsraad Stramproy ontvangt op 13 mei a.s. een cheque van € 3.750 van het SamenFonds 0495 voor de organisatie van een groots opgezette kunstroute in Stramproy. Het SamenFonds ondersteunt sociale initiatieven rond diverse thema’s, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Grootse doorstart Stramproyer kunstroute
Stramproy heeft vele jaren een mooie en gewaardeerde kunstroute gehad. Toen deze in 2015 wegviel, bleek dat toch als gemis ervaren te worden door menigeen. Een enthousiaste groep mensen, w.o. kunstenaars uit het dorp en leden van de Dorpsraad Stramproy, heeft de draad daarom weer opgepakt. Onder de titel ‘Mooi Rooj’ zal in het weekend van 26 en 27 augustus een diverse groep van 30 kunstenaars een podium krijgen in de vele prachtige tuinen die Stramproy rijk is. De route loopt door de dorpskern en is met 5 km lengte geheel te voet af te leggen.

Bijzondere extra’s
Een bijzonder kunstwerk op de route is een co-creatie van inwoners van Stramproy dat zich audiovisueel zal manifesteren in de kerk. De route is verder omkleed met verrassende extra’s zoals sneltekenaars, straatmuzikanten, Limburgse vlaai uit het bakhuis bij de Nijsmolen en activiteiten voor kinderen zoals graffiti spuiten en krijten. Verder zal het Kerkplein op zaterdag omgetoverd worden tot een Limburgse Montmartre met alles wat daar bij hoort: straatkunstenaars, Franse wijnen, hapjes en chansons. Tijdens het weekend zullen twee kunstwerken verloot worden onder de bezoekers van de kunstroute.

Opening kunstroute
De kunstroute wordt op zaterdag 26 augustus om 10.00u feestelijk geopend op het Kerkplein. De start van de route is op het Kerkplein of bij de Nijsmolen. Op deze locaties zijn ook de routeboekjes met de route en het programma te verkrijgen voor 7,50 EUR. Deze prijs is inclusief koffie/thee/ limonade en Limburgse vlaai uit het bakhuis bij de Nijsmolen.

Overhandiging cheque Samenfonds 0495
De cheque wordt op zaterdag 13 mei om 13.00u door het SamenFonds overhandigd aan de voorzitter van de Dorpraad van Stramproy in de sponsorwinkel Weert. Het Samenfonds streeft ernaar mensen bij elkaar te brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Verenigingen, stichtingen en andere organisaties kunnen bij dit fonds terecht met ideeën voor nieuwe projecten die meehelpen om de samenleving te versterken. Meer informatie over het fonds is te vinden op: www.samenfonds.nl

Meer informatie
Op www.mooirooj.nl vind je meer informatie over het programma, de deelnemende kunstenaars en links naar de Facebook en Twitteraccounts, waarop je van dag tot dag de ontwikkelingen kunt volgen.

Vorig artikelBijzonder evenement ‘Salon De angst’ op 13 mei in kasteel Baexem
Volgend artikelRecord opbrengst collecte Nederweert