Beachbar, brasserie en viersterren- hotel verwacht bij de Steenberg

KINROOI – Op maandag 8 mei besloot de gemeenteraad om de projectzone nabij dagstrand De Steenberg te verkopen aan de bvba AMAJ. Die wil er in de toekomst een nieuw viersterrenhotel met restaurant, brasserie en beachbar voorzien. Voordat het bestaande gebouw afgebroken wordt, zal er echter deze zomer nog een pop-up beachbar met een water(pret)park komen. 

Jo Brouns, burgemeester: Toerisme en recreatie zijn twee belangrijke troeven voor de gemeente Kinrooi. Het is daarom dat het gemeentebestuur een nieuwe impuls wil geven aan het gebied nabij het dagstrand en de Finse piste. Volgens onze visie is daar een hotel in functie van gezondheid en sportvakanties op zijn plaats. De  geïnteresseerden konden hun bod en plan van aanpak indienen tot 12 april 2017. Tijdens de raad van mei gaf de gemeenteraad haar goedkeuring aan de verkoop aan de bvba AMAJ, zeg maar Jos en Marian Franssen van brasserie-hotel De Spaenjerd.

Jos Franssen, bvba AMAJ: Het is de bedoeling om op de plaats waar het huidig gebouw staat, een nieuw viersterrenhotel van minstens 35 kamers te bouwen. Daarin voorzien we een seminarie-, vergader- en feestzaal maar ook fitness- en wellnessruimte. Naast de hotelfunctie met een kwaliteitsvol restaurant komt er ook een brasserie waarmee we dan mikken op de fietstoeristen. Voor de bezoekers van het dagstrand, zal er een beachbar komen. Dat zijn de drie aspecten en ook doelgroepen van het nieuwe project. De bedoeling is om dit jaar alle administratieve voorbereidingen klaar te hebben zodat we in 2018 met de bouw kunnen beginnen. Als alles naar wens verloopt, hopen we in 2020 dan open te gaan met het volledig nieuwe complex.

Deze zomer eerst nog een pop-up beachbar
Wie recent nog bij het bestaande gebouw kwam, zal gemerkt hebben dat het opvallend oranje nu wit geworden is. Dit is het werk van Luna Beach, de partner die er deze zomer, dus voor de afbraak, nog een pop-up beachbar van zal maken. Ook het terras zal in beach-stijl aangepast worden. In het water komt er een groot speelpark wat zeker een meerwaarde is voor de jonge bezoekers. De opening hiervan is eind deze maand voorzien.

Vorig artikel10 mei 1940: Het is oorlog!
Volgend artikelArchitectuurcafé 16 mei