Zaak politiemol Mark M. dinsdag voor de rechter

WEERT/DEN BOSCH – De zaak van politiemol Mark M. uit Weert gaat dinsdag van start in de rechtbank in Den Bosch.

Mark M. wordt ervan verdacht vertrouwelijke politie-informatie te hebben verkocht aan criminelen. Volgens justitie werkten de verdachte nauw en ingenieus samen met doel om strafrechtelijke onderzoeken te frustreren.

M. werkte tot zijn arrestatie in oktober 2015 bij de politie. In zijn baan als agent zou M. zo’n 28.000 keer onbevoegd hebben gezocht naar gevoelige informatie en duizenden vertrouwelijke documenten hebben gekopieerd. Met deze informatie zou M. mogelijk zo’n 800.000 euro hebben verdiend.

De zaak
Voor de behandeling van deze gevoelige zaak zijn meerdere dagen uitgetrokken. Half juni volgt de uitspraak.

Vorig artikelVan appel tot stroop
Volgend artikelLinda Egging had een hekel aan alles met -kunde aan het einde