Linda Egging had een hekel aan alles met -kunde aan het einde

WEERT – Gisteravond was het TV-programma ‘Het Mooiste Meisje van de klas’ te zien. In de aflevering die nostalgische beelden voor 45+ Weertenaren opriep bekende Linda niets met -kunde vakken te hebben.

Linda Egging zat in de jaren ’80 op het Bisschoppelijk College in Weert. De jongen die voor haar zat, de uit Budel afkomstige maar inmiddels in Weert wonende Bas Hengeveld had voor het mooiste meisje een geheimtaal ontwikkeld zodat de toch haar examens haalde.

Presentator Jaap Jongbloed ging in gesprek met Linda en haar ouders (vader Ton zat nog ooit voor het CDA in de gemeenteraad van Weert), vrienden en oud-klasgenoten. Samen blikten ze terug op het leven vol up’s en downs. Egging werd in 1991 uitgeroepen tot Miss Limburg en later tot Miss Nederland en mocht meedoen aan Miss World. Laatstgenoemde wint ze niet, maar alle bekendheid levert haar wel bekendheid op en ze wordt dan ook regelmatig gevraagd voor televisie-programma’s. In 1998 besluit ze vervolgens ook een eigen bedrijf op te richten onder de naam D-tails. Dat bedrijf wordt verantwoordelijk voor de volledige productie van modeshows.

Linda Egging verhuisd in 2009 samen met haar man Juriaan naar Amerika. Daar krijgen ze te maken met een gigantische tegenslag. Nadat Linda een gezonde zoon, Dean, op de wereld heeft gezet, wil ze ook graag een tweede kindje. Na een zwangerschap van acht maanden gaat het mis. Dochtertje Jackie overlijdt. Inmiddels woont het gezin in Rotterdam.

Naar het programma keken 1.295.000 mensen, zo meldt stichting Kijkonderzoek.

 

 

Vorig artikelZaak politiemol Mark M. dinsdag voor de rechter
Volgend artikelZaak politiemol Mark M. dinsdag voor de rechter