2 mei 1902: Te koop

Boerderij Altweerterheide - GAW Beeldbank 2190

Door notaris Sarton worden op 2 mei 1902 twee veilingen gehouden. De ene veiling betreft een groot aantal landerijen, al dan niet in gebruik als weiland. Tijdens die veiling kan er ook geboden worden op hakhout, slaghout en dennen, alsmede ‘stoppelbloot’.

De tweede veiling is op verzoek van de kinderen Lenaers en de heer Jac Horio. De inboedel van boerderij ‘Bij Geurten’ in Altweert gaat hierbij onder de hamer.
Aangeboden wordt: een kleerkast, een hangkast, een commode, drie tafels, twaalf stoelen, een cuisinière, spiegels, schilderijen, lampen, een kneetrol, pannen en ander keukengerief.
De levende have wordt ook geveild. Deze bestaat uit een dragende en melkgevende koe, twee vaarzen van vier en acht maanden oud, twintig kippen en een haan.

De akker- en schuurgereedschappen worden eveneens verkocht. Belangstellenden kunnen bieden op een wanmolen, een snijkast met mes, een ladder, zichten en zeisen, schoppen, rieken en een kruiwagen. En in de verkoop gaat een voorraad  ‘roggestroo’, aardappelen en boonstaken.

Tot slot gaan een ‘schoone eik’ (met een omtrek van anderhalve meter en een hoogte van tien meter), greinen en kersenbomen naar de hoogstbiedende.
Aankopen onder de één gulden zijn à contant.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel1 mei 1933: Minder loon én minder vakantie
Volgend artikel3 mei 1488: Jacob I van Horne overlijdt