27 april 1967: Doorstart

Hoofdingang Beeren NV jaren '60 - GAW Beeldbank 2855

Na het faillissement van Beeren NV, de grote textielfabrikant aan de Louis Regoutstraat, maakt het bedrijf een doorstart, zo meldt het Land van Weert op 27 april 1967.

Hoofdoorzaak van de teloorgang van Beeren NV is volgens de krant het mismanagement van de bedrijfsleiding. Inmiddels zijn honderden,  voornamelijk vrouwelijke, werknemers ontslagen. Voor hen gloort hoop nu een driemanschap, bestaande uit de eigenaren van de bedrijven ‘Rositta’  uit Sittard, ‘ Etec’ uit Someren en ‘Artex’ uit Aarle Rixtel, de gebouwen heeft gekocht. Deze bedrijven willen de stoffenfabriek en het onderdeel badpakken en strandkledingmerk  27’Linda Lu’ voorzetten. Deze handreiking is wellicht niet zonder eigenbelang. Immers door de overname van Beeren NV is er een concurrent minder op de markt.

De gemeente Weert toont interesse in een aantal kantoorgebouwen van het enorme complex. Zij wil die kantoorruimten van de nieuw opgerichte NV gaan huren om de nu her en der in de stad gehuisveste diensten en afdelingen op één plek onder te brengen.
De gemeente hoopt daarmee de exploitatiekosten voor de nieuwe eigenaren te kunnen verlichten.

Er klinkt een behoorlijke scepsis in het artikel. De redactie is er niet zo zeker van dat met de nieuwe eigenaren aan de in het verleden gemaakte fouten door de commerciële activiteiten van de fabriek een einde komt. De krant zal gelijk krijgen: het bedrijf sukkelt van de ene crisis naar de andere en sluit uiteindelijk de poorten.
De gebouwen worden gesloopt en er verrijst de nieuwe woonwijk Parkhof.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOverlast in azc Weert sterk toegenomen: 287 incidenten in halfjaar tijd
Volgend artikel28 april 2001: Keent Kiest Kwaliteit