AZC in Weert blijft open ondanks dalende asielinstroom

WEERT – Vandaag heeft het COA meegedeeld dat het landelijk 45 locaties waar een AZC is gevestigd gaat sluiten. Het AZC in Weert blijft open. Burgemeester Heijmans heeft dit bericht vanmiddag ontvangen van de locatiemanager van het AZC.

Als gevolg van de dalende asielinstroom, het vertrek van uitgeprocedeerden en de verbeterde doorstroom naar huisvesting in gemeenten is er momenteel sprake van een fors overschot aan opvangplekken bij het COA.

Effecten
Burgemeester Heijmans: “Ik ben blij dat het COA kiest voor openhouden van het AZC in Weert. Ik zie het als een steun in de rug voor hoe wij als stad met vluchtelingen omgaan en een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. Ik ben er trots op hoe wij samen met onze inwoners en het bestuur sinds september 2015 de vluchtelingen een veilige woonplek bieden. De aanwezigheid van het AZC is een verrijking voor onze stad.”

Vorig artikel25 april 1950: Hoog bezoek
Volgend artikel26 april 1839: Henry Bloemarts overlijdt