Bèr Moonen overleden

NEDERWEERT – De markante oud-ondernemer Bèr Moonen (1939) is na een kort ziekbed gisteren overleden. Hij was o.a. directeur/eigenaar van Moonen Packaging (1955-2007) en centrummanager van Weert in de periode 2003-2007. Moonen was ook jarenlang voorzitter van de vereniging ‘Vrienden van Eynderhoof’. Een ondernemer met altijd oog voor visie, strategie en vooral voor reclame, PR en marketing. Be good and tell it, was zijn devies. Moonen was Ridder in de orde van Oranje Nassau en o.a. lid van het Miraculeuze Broederschap Onze Lieve Vrouwe tot Weert.

Ere-lid MKB Limburg
Bèr Moonen was jarenlang voorzitter van de ondernemersvereniging Weert (1985-1993) en Limburgse ondernemersvereniging Lozo (1993-2002), het latere MKB Limburg. Van 1988-2002 was Moonen algemeen bestuurslid van de Kamer van Koophandel Noord – en Midden Limburg. Zo was hij ook de grondlegger van Weert Zakenblad, dat aanvankelijk Weert Informatief heette. Het was bedoeld als platform voor de Ondernemersvereniging Weert, waar Bèr voorzitter van was.
Projecten waar Bèr Moonen bij betrokken was: Onderhoud en revitalisering binnenstad Weert; Opzet datasysteem van beschikbare winkelpanden in binnenstad Weert; Opzetten projectorganisatie Keurmerk Veilig Ondernemen voor meer veiligheid in binnenstad Weert; L5: samenwerking tussen MKB Limburg, LVW, Kvk LImburg, LIOF en LLTB; Startersloket Retail en Horeca; Binnenstadsconferenties Weert; Masterplan Centrummanagement Weert; Peiling Stadsbarometer; Oprichten van Vereniging van Eigenaren van panden in de binnenstad Weert.

Evenementen
Moonen was betrokken bij tal van evenementen zoals:
O.L.S. (Oud Limburgs Schuttersfeest) Weert (2001) en Nederweert (2007); L.D.S. (Limburgs Dames Schuttersfeest) (2005); Kinder OLS Neer (2009); WinterWeert (2002 – 2006) (samenwerking en organisatie winteractiviteiten in de binnenstad waaronder schaatsbaan, Kerststal en Kerstexpositie Gemeentemuseum); Grootste buiten Kerststal in Weert (2006); Dag van de Blaasmuziek in Weert (2009).

Maatschappelijk betrokken
Bèr Moonen was altijd in staat om mensen aan zich te binden en bij elkaar te houden. Een staat van dienst op maatschappelijk vlak waar iedereeen met voldoening op mag terugkijken. Het verenigingsleven is Moonen dankbaar voor alle inspanningen. Zo was hij;
Voorzitter 50e Fakkelestafette Weert-Brussel-Weert; Aanbevelingscomité Stichting Fakkelestafette; Bestuurslid Harmonie St. Joseph, Nederweert; Jurylid atletiek; Lid Kiwanis; Lid Broederschap O.L. Vrouwe tot Weert; Voorzitter Vrienden van Eynderhoof; Voorzitter O.L.S. : Oud Limburgs Schuttersfeest – 2001 Boshoven; Voorzitter stuurgroep LDS (Limburgs Dames Schuttersfeest 2005) Nederweert; Voorzitter stichting OLS 2007 Nederweert; Bestuurslid Vrienden van het O.L.S.; Coördinator Sjoette Sjoel en kinder OLS; Bestuurslid St. Lambertus monument Nederweert; Lid Oolderconvent; Lid Vrienden van Mamelis; Lid Limburgs Geschied- en Oudkundig Genootschap en Heemkunde; Lid zangkoor Laar; Bestuur Stichting Anemoon.

Vorig artikel21 april 1993: Ambitie genoeg
Volgend artikel22 april 1992: Red de locloods