14 april 1995: Weert is saai

Omgeving fontein Markt - GAW Beeldbank RO.565

De jeugd is hevig teleurgesteld in de Weerter politiek, zo blijkt uit een artikel in weekblad Op de Keper van 14 april 1995.

Wethouder jeugdzaken Will Geraedts heeft de maanden ervoor gesprekken gevoerd met jongeren uit de gemeente. Uit die gesprekken met twee groepen scholieren en een groep vaste bezoekers van De Bosuil blijkt dat de deelnemers zeer sceptisch zijn. Men verwacht niet dat er na de gesprekken met de wethouder ook daadwerkelijk iets gaat veranderen.

De jongeren klagen vooral over het gebrek aan een eigen plek waar ze ongestoord kunnen genieten van muziek en spelletjes spelen zonder dat ervoor betaald moet worden.
Nu hebben zij het gevoel dat, als zij met een groepje bij elkaar staan, door de politie zonder enige reden worden  ‘weggejaagd’. Maar als er dan een plan wordt opgesteld voor de realisering van een Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) ondervindt dat veel weerstand. Vooral omwonenden maken direct bezwaar bij de gemeente.

Daarnaast wordt een veilige ontmoetingsplek in de binnenstad gemist. Opmerkelijk is dat uit de gesprekken naar voren is gekomen dat de jeugd en ook jongeren zich onprettig voelen in de buurt van de parkeergarage onder het stadhuis, het begin van de Beekstraat en rond de fontein op de Markt. Daar lopen of zitten figuren met, voor de groep scholieren en jongeren met wie wethouder Geraedts heeft gesproken, afwijkende kapsels en tatoeages.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel† Frans van de Kruijs
Volgend artikelHotelconvenant Weert Nederweert is slap instrument en niet bindend