Documentaire over Thérèse Huijbregts’ passie voor Malawi

MALAWI/WEERT – Weertenaar Jan Leenders  bezocht in augustus 2016, samen met zijn dochter en journaliste Annemieke, het straatarme Afrikaanse land Malawi. Hij was daar te gast op uitnodiging van de onderwijzeres Thérèse Huijbregts uit Weert en pater Jo Kuppens, directeur van het Centre for Social Concern in de hoofdstad Lilongwe.

Speciaal voor Midden-Limburg Actueel heeft hij twee interviews gemaakt. Het interview met Jo Kuppens is met Kerstmis uitgezonden. In het tweede interview staat Thérèse Huijbregts centraal.

Thérèse Huijbregts verbleef de afgelopen acht jaar elke zomervakantie in Malawi en heeft in overleg met Jo Kuppens, talloze kleinschalige projecten opgezet op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Vorig artikel1 april 1549: Blijde intrede Philips II
Volgend artikel2 april 1461: Sterfdag Johanna van Meurs