Alarmsysteem moet stiekem over het hek klimmen bij AZC Weert tegengaan

WEERT – Om te voorkomen dat mensen stiekem over de hekken van het asielzoekerscentrum klimmen, is het COA voornemens sensoren te plaatsen. Volgens buurtbewoners komt het regelmatig voor dat mensen over het hekwerk klimmen.

Dat toonde Weert-Actueel eind vorig jaar al aan. Volgens buurtbewoners wordt er al sinds de komst van het azc over de hekken geklommen. Nu worden er ook maatregelen genomen om dat tegen te gaan. Dat meldt de gemeente Weert in het verslag van de maandelijkse bijeenkomst met omwonenden van het azc.

Alarmsysteem
Het plan is om sensoren te plaatsen, zodat de bewaking in actie kan komen. Momenteel weet het COA niet wie zich buiten de poort van het azc bevindt. Als het alarmsysteem in werking treedt, kan de nachtelijke bewaking teruggebracht worden van zes naar vier personen. De bewaking was eind vorig jaar verhoogd naar zes personen vanwege een groep van 26 Noord-Afrikaanse aso-asielzoekers die voor overlast zorgde in en rond het azc.

Vorig artikelAZC in Weert negatief in het nieuws
Volgend artikelBelangrijk moment in Belgisch Limburg voor treinverbindingen