Extra nachtbewaking bij azc Weert blijft

WEERT – De meeste criminele asielzoekers zijn weg, maar de extra nachtbewaking bij het asielzoekerscentrum in Weert blijft.

Dat meldt Dagblad De Limburger vandaag. Burgemeester Jos Heijmans voerde de extra bewaking in de nachtelijke uren ruim een maand geleden in, omdat er een groep van 26 kansloze Noord-Afrikaanse vluchtelingen overlast veroorzaakten en diefstallen pleegden binnen en buiten het azc.

Noodbevel
Om de criminele activiteiten buiten het azc tegen te gaan, voerde Heijmans een noodbevel in. Dat betekende dat enkele tientallen asielzoekers zich slechts één uur per dag buiten de poorten van het azc mochten bevinden. De laatste stand van zaken rond de criminele asielzoekers is dat er nu nog zes personen op het Weerter azc zijn. Verder zitten er acht vast of zijn inmiddels teruggestuurd. Elf personen zijn de illegaliteit ingedoken.

Vorig artikelBurgemeester Heijmans leest voor
Volgend artikelChristophe Down Under aflevering 4