Bond van Wetsovertreders doet aangifte tegen burgemeester Heijmans

WEERT – De Bond van Wetsovertreders vindt het niet kunnen dat burgemeester Jos Heijmans van Weert een groep asielzoekers in het asielzoekerscentrum van Weert rond de jaarwisseling verplicht heeft binnen te blijven. Volgens de bond, die opkomt voor de belangen van (ex-)gedetineerden en verdachten, is er sprake van ‘wederrechtelijke vrijheidsberoving’.

De Bond van Wetsovertreders doet om die reden aangifte tegen de burgemeester. Dat meldt 1Limburg vandaag. Het Openbaar Ministerie gaat bepalen of de aangifte verder in behandeling genomen wordt.

Noodbevel
De afgelopen dagen kreeg burgemeester Heijmans vanuit het hele land steun voor de keiharde maatregelen die hij neemt tegen een groep van 26 Noord-Afrikaanse aso-asielzoekers in het azc in Weert. Nu oogst hij dus ook kritiek. Inmiddels is een deel van de groep aso-asielzoekers het land uitgezet.

Vorig artikelEerste aso-asielzoekers van azc in Weert land uitgezet
Volgend artikelTwee asielzoekers opgepakt na steekpartij in Weerter azc