Tweede dag op rij voorpagina Telegraaf en burgemeester te gast bij Jinek

WEERT – De aandacht van de landelijke media voor het Weerter azc blijft onverminderd groot. Waarvoor precies? Voor de 26 overlast veroorzakende, kansloze asielzoekers die binnen twee weken het asielzoekerscentrum in Weert en tevens Nederland moeten hebben verlaten. En de maatregelen die burgemeester Jos Heijmans genomen heeft.

Voor de tweede dag op rij plaatst De Telegraaf een artikel over de Weerter azc-kwestie op de voorpagina. In koeienletters valt vanmorgen te lezen: Burgemeester van Weert kordaat bij aanpak asieltuig: ‘Ik treed hier op’Het artikel gaat over de steun die burgemeester Jos Heijmans krijgt voor zijn aanpak van aso-asielzoekers. Volgens Heijmans willen collega-burgervaders ook maatregelen nemen, nu hij een groep overlastgevende asielzoekers de grens met Duitsland over laat zetten.

Aandacht onverminderd groot
De burgervader was gisteravond ook al te zien bij het tv-programma Jinek op NPO1. Daar legde hij uit waarom hij de verregaande maatregelen heeft genomen. Volgens Heijmans dreigde de lokale samenleving ontwricht te raken door de kansloze asielzoekers. Zij maakten zich schuldig aan winkeldiefstal, zakkenrollerij en ook werden twee vrouwen in het gezicht gespuugd.

Hier het hele fragment uit de uitzending van gisteren.

Vorig artikelDocumentaire over Jo Kuppens, Weertenaar in Malawi
Volgend artikelEerste aso-asielzoekers van azc in Weert land uitgezet