Documentaire over Jo Kuppens, Weertenaar in Malawi

Jan Leenders uit Weert bezocht in augustus 2016 het straatarme Afrikaanse land Malawi. Hij was daar te gast op uitnodiging van de onderwijzeres Thérese Huijbregts uit Weert en pater Jo Kuppens, directeur van het Centre for Social Concern in de hoofdstad Lilongwe.

Speciaal voor Weert-Actueel heeft hij twee interviews gemaakt.

Jo Kuppens
Allereerst een portret over Jo Kuppens, directeur van het Centre for Social Concern in Lilongwe, Malawi. Pater Jo Kuppens (74), woont en werkt al meer dan 40 jaar in Malawi. Hij is lid van de Orde van de Witte Paters.

Thérèse Huijbregts
Het tweede interview, met docent Thérèse Huijbregts, wordt in januari 2017 uitgezonden. Thérèse Huijbregts verbleef de afgelopen acht jaar elke zomervakantie in Malawi en heeft in overleg met pater Jo Kuppens, talloze kleinschalige projecten opgezet op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Vorig artikelNoodbevel voor groep van 20 overlast veroorzakende asielzoekers
Volgend artikelTweede dag op rij voorpagina Telegraaf en burgemeester te gast bij Jinek