Politiemol Mark M. uit Weert ook verdacht van lidmaatschap criminele bende

WEERT – Tijdens de regiezitting van de rechtbank in Den Bosch vanmorgen bleek dat politiemol Mark M. uit Weert ook verdacht wordt van het lidmaatschap van een criminele organisatie. Eerder werd hij al verdacht van het verkopen van vertrouwelijke recherche-stukken.

Ook drie medeverdachten worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat schrijft 1Limburg.

Samenwerking
Volgens justitie werkten de verdachten nauw en ingenieus samen met doel om strafrechtelijke onderzoeken te frustreren. Als voorbeeld noemt het Openbaar Ministerie dat de mol op een terrasje zat in Veldhoven en met een auto kwam weer met een andere auto vertrok naar een huis om daar politie-informatie te delen.

Getuigen
Advocaat Jan-Hein Kuijpers wil topmannen van politie en justitie als getuigen oproepen. Zo vindt hij dat voormalig korpschef Bouman en minister Van der Steur van veiligheid en justitie naar de rechtbank moeten komen om hun uitlatingen uit te leggen. Bouman noemde Mark M. noemde de mol ‘de rotste appel sinds tijden’ en volgens Van der Steur verdiende hij de hoogst mogelijke straf. De advocaat vindt dat er keiharde karaktermoord is gepleegd.

Vorig artikelUitgezette asielzoekers verblijven illegaal op AZC Weert
Volgend artikelChristophe Down Under aflevering 3