Opvallende daling aantal hotelgasten in Limburg

LIMBURG – Het aantal hotelovernachtingen in Limburg is fors gedaald. Dat is opmerkelijk, want landelijk is er juist een stijging gaande.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor Limburg geldt dat in het eerste half jaar van 2016 91.000 hotelovernachtingen zijn geregistreerd in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar.

Afname
Dat komt neer op een afname van 6,5 procent. Opvallend is dat landelijk het aantal overnachtingen juist met 7,5 procent is gestegen. Volgens het CBS lieten vooral de Nederlandse gasten het in Limburg afweten, met 108.000 minder overnachtingen in het afgelopen half jaar dan in 2015.

Opvallende uitschieten
De afname is verder opvallend omdat het aantal overnachtingen in Limburg de afgelopen jaren juist steeds is gestegen. Volgens hoteleigenaren heeft het te maken met het slechte weer van juni. Omdat hotels dan volledig afhankelijk zijn wandelaars en fietsers. Door het regenweer kwamen veel annuleringen binnen.

Vorig artikelChristophe Down Under aflevering 2
Volgend artikelOp stap met Iris, aflevering 13